• Om het trainen voor de JO17-1 boeiend te houden in deze Corona-tijden is er maandag 30 november door Jhon van Beukering een gasttraining verzorgd op sportpark de Pol in Zelhem.

    Jhon van Beukering, die als trainer werkzaam is bij Veluwezoom (JO16) en Go Ahead (JO15), is een voormalig profvoetballer die speelde in de spits. Via de jeugd van de Graafschap naar Vitesse waarvoor hij in het seizoen 2000/2001 zijn debuut in de Eredivisie maakte. Verder kwam Jhon uit voor FC Zwolle, De Graafschap, N.E.C., Go Ahead Eagles, Feyenoord. En speelde hij twee interlands voor Indonesië. Zijn profcarrière kwam in het seizoen 2012/13 aan een abrupt einde toen hij zou gaan spelen voor FC Dordrecht maar in verband met het noodgedwongen vertrek van de ernstig zieke trainer Theo Bos werd zijn contract ontbonden. Jhon speelde daarna in 2013 nog als amateur bij FC Presikhaaf in de eerste klasse waar hij tevens fungeerde als assistent-trainer. En vandaar uit is Jhon zijn trainerscarrière gaan ontwikkelen.

  • En afgelopen maandag gaf Jhon een gasttraining aan de creme de la creme van de JO17. Samen met Jhon's zoon Jason en Daan Smit, keeper JO19-1, waren er 16 spelers aanwezig. De voorbereiding startte om kwart over zeven toen Jhon begon met het klaarzetten van de trainingsvormen over het gehele veld. Veld 6 was speciaal voor deze avond gereserveerd en verlicht. Na de standaard warming up van de JO17-1 startte de training met de eerste oefening. Rondjes lopen in de 15-30-45 seconden cyclus en dit 3 keer waarna de mannen wel enigzins warm waren. Vervolgens diende zich een pass/trap oefening aan met aanname/opendraaien en inpassen. De opvolgende afrondvorm had een competitie-element in zich waarbij de verliezers, na 10 gescoorde doelpunten, in de goal moesten gaan staan om een “kontjetrap” te ondergaan en dat meerdere keren.

  • De training werd afgesloten met een partijvorm waarbij steeds verschillende aantallen op een klein veld met 2 grote goals. Moesten zien te scoren. De omschakeling was een belangrijk aspect van dit onderdeel. In deze laatste vorm kwam de vermoeidheid bij een aantal spelers tot uiting want de hele training was dan wel met bal maar met ontzettend veel loopwerk erin verwerkt. Na deze vorm werd er nog een partij gespeeld van 13 minuten waarmee de leuke maar zeker intensieve training perfect werd afgesloten.

    Als tegenprestatie voor deze geslaagde trainingsavond zal de JO17-1 in het voorjaar, indien corona dit toelaat, een oefenwedstrijd spelen tegen Go Ahead J016-1, het team dat Jhon traint en waar zijn zoon Jonas in speelt.

    Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is en voor de mannen motiverend werk in deze competitie loze tijden. Hopen we in januari weer helemaal los kunnen en toe kunnen werken naar een goed resultaat.

    Klaas Knol, Alex Barten en Ronnie Steenblik